22 Ağustos 2013 Perşembe

Bayilik Veren Tatlıcılar

Bayilik Veren Tatlıcılar


Uzun zamandır talep artışı gösteren tatlı sektöründe, ünlü tatlı markaları bayilik sistemi kurarak artan tüketimi karşılamaya çalışıyorlar. Daha çok baklava markalarının yanı sıra, Osmanlı Tulumbacısı örneğinde de gördüğümüz gibi, pek çok tatlı firması faaliyet hayatlarında ilk kez franchise yoluyla pazarlama konseptini uygulamaya başladılar. Artık günümüzde bu tip firmalar da tek veya kendilerine ait birkaç şubenin işletmesinden sıyrılıp, isimlerinin daha yaygın olarak tanınmasını ve tatlı sektöründe kendilerinin de var olduğunu gösterme yolunu tercih etmekteler.

Tatlı sektöründe üreticilerin markalaşma ve franchise uygulama yoluna başvurmalarına en büyük etken ise, günümüzde tüketicilerin daha bilinçli hareket etmeleri ve eskiden olduğu gibi isimsiz, küçük ve lokal imalathanelerde yapılan tatlı çeşitlerini tercih etmemeleri olarak gösterilmektedir. Ekonomideki refah artışı ve yüksek gelir seviyesi, özellikle büyük metropollerde marka olmuş baklava ve diğer tatlı çeşitlerinin tüketilmesine yol açmıştır. Daha çok kısa bir süre önce, üreticilerin gururla duyurduklar “ başka şubemiz yoktur “ ibaresi artık çağın gerisinde kalmış, bunun yerine uzun yıllar içe dönük işletmeleriyle tanınmış isimler adeta şube açma yarışına girmişlerdir. Tüketicinin yükselen kalite ve hijyen beklentisi, sektördeki rekabeti arttırarak, firmaları markalaşmaya, yaygın şube ağı kurmaya teşvik etmiştir. Marka sahibi üretici her şubesinde aynı kalitede ürünü sunabilmek için daha büyük yatırım yaparak üretim tesislerini geliştirmiştir. Tüm bu hızlı gelişmelere rağmen, halen sektörde bir üretim ve dağıtım boşluğu mevcuttur. İşte tatlı pazarında artan talebi karşılamak için ünlü markalar hızla bayilik ve franchise zincirlerini genişletme yolunda yoğun bir şekilde çalışmaktalar.

Bu yazımızda, tatlı sektöründe yatırım yapmak isteyen girişimciler için belli başlı tatlı markalarının bayilik ve franchise şartlarını sizin için inceledik.
SEYİDOĞLU BAKLAVALARI
Faaliyete geçiş yılı 1952 senesine uzanan Seyidoğlu Baklavaları ilk kez İstanbul’ da Laleli Semti’ nde Gaziantepli Habeş Usta tarafından kuruldu. Başlangıçta üretime küçük bir baklava imalathanesi ile başlayan Seyidoğlu Baklava bugün, sadece İstanbul’ a 30, diğer farklı illerde toplam 20 şubesi olan önemli bir marka haline geldi. Merkez yönetimini 3. kuşak aile fertlerinin oluşturduğu Seyidoğlu, Anadolu’nun Denizli, Bursa, Antalya, Muğla, Eskişehir, Bayburt, Çanakkale, Malatya, Gümüşhane, Erzurum, Tokat, Balıkesir, Niğde, Kütahya, Kayseri, Trabzon, gibi pek çok illerinde yaygın olarak hizmet vermektedir. 50 şubenin 34 tanesi franchise olarak faaliyet göstermektedir. Seyidoğlu sadece yurtiçi tatlı piyasasında kalmayıp, aynı zamanda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere A.B.D ve Avustralya’ ya da ihracat gerçekleştirmektedir. Lojistik konusunda daha etkin olabilmek için firma, Almanya’nın Münih şehrinde bir depoya da sahiptir. Seyidoğlu Baklavaları’ nın İstanbul Beylikdüzü’ nde kurulmuş olan 2400 m2 kapalı alana sahip üretim tesisi günde 5 ton baklava üretim kapasitesine sahip olup, iç piyasanın tüm ihtiyacı bu merkezden sağlanmaktadır. Firma sadece baklava üretimiyle sınırlı kalmayıp, baklavanın tüm çeşitlerini ( kuru, fıstıklı, cevizli, kaymaklı ), sütlü nuriye, şöbiyet, fırın sütlaç, tavukgöğsü, kazandibi, lokum, pişmaniye, kestane şekeri, helva ve reçel gibi şerbetli ve sütlü tatlı çeşitlerini de mağazalarında sunmaktadır. Seyidoğlu, müşteri taleplerine verdiği önemle, gelen istekleri karşılamak için tatlı konsepti dışında kahvaltılık ürünlere, pizza, pide ve ızgara gibi tuzlu yiyeceklere de mağazalarında yer vermektedir.
Seyidoğlu Baklavaları’ nın franchise bölümünden sorumlu koordinatörü Cüneyt Turna yaptığı açıklamada, 2013 senesi içinde yeni şubelerin de faaliyete geçirilerek, franchise zincirinin genişletileceği bilgisini verdi.
Seyidoğlu Baklavaları şubeleri iki farklı türde faaliyete geçiriyor;
  • ·       Ekspres şubeler
  • ·       Klasik şubeler
Daha yoğunlukla İstanbul bölgesine verilen bayilikler için Seyidoğlu, franchise bedelini 20 ile 30 bin TL arasında belirlemektedir. İstanbul’ un yanı sıra, diğer büyük şehirlerden gelen uygun bayilik talepleri de firma yönetimi tarafından değerlendirmeye alınmaktadır. Ekspres şube konsepti için belirlenmiş olan mağaza büyüklüğü yaklaşık 45 m2 iken, diğer klasik şubeler için ise bu büyüklük 60 m2 olarak öngörülmektedir.
Seyidoğlu Baklavaları’ nın bayi ağı içerinde yer almak isteyen girişimciler aşağıdaki e-mail adresi veya telefon numarasıyla firma merkez yönetimiyle irtibata geçebilirler.
Telefon: (0212) 876 69 69
E-posta adresi:mail@seyidoğlu.net

BAKLAVACI GÜLLÜOĞLU SADECE YURTDIŞINA FRANCHISE VERİYOR

1871 senesinden bu yana tatlı sektöründe başarılı ve istikrarlı bir yükselişle ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunmakta olan Baklavacı Güllüoğlu, günümüzde pek çok şubeye sahip konusunda lider bir markadır. Babadan oğula geçen yönetim sistemiyle gelişen firma, bugün yine aile temsilcilerinden Nejat Güllü tarafından alınan kararla 1996 senesinden beri şubeler açmaktadır. İstanbul Kağıthane’ de kurulu, 7000 m2 kapalı alana sahip üretim tesisinde baklava ve su böreği ile birlikte, pasta, lokum, dondurma, çikolata, yufka, poğaça ve mit gibi ürünlerin de üretimi yapılmaktadır. AR-GE laboratuarına da sahip olan tesiste, hem Avrupa standartlarına uygunluk denetlemesi, hem de ürün geliştirme çalışmaları yapılmaktadır. Tesiste günlük 5 ton baklava, 2 ton lokum üretilmektedir.

Baklavacı Güllüoğlu yurtiçinde bayilik vermemekte, ancak yurtdışında faaliyete geçirdiği mağazalarında franchise sistemini uygulamaktadır. Yurtdışında da markanın daha yaygın halde tanınması ve tüketicilerle buluşması için, önümüzdeki dönemde yeni şubeler açacağını belirten firma yetkilileri, ülke dışında faaliyete geçecek mağazalardan, franchise bedeli alınmayacağını açıkladı. Markaya yatırım yapacak olan girişimci, sadece mağazanın büyüklüğüne göre değişen yatırım maaliyetlerini karşılamak zorunda. Konuyla ilgilenen girişimcilerin daha detaylı bilgi alma veya bayilik başvuru talepleri için iletişim bilgisi aşağıdaki gibidr.

E-posta: info@gulluoglu.com
Telefon: (0212) 321 34 34

HACI HASAN OĞULLARI’ NDAN 30 YENİ FRANCHISE

Bursa’ da 1970 yılında faaliyete başlayan Hacı Hasan Oğulları baklava ve tatlı ürünleri, Hacı Zeki Aktaş tarafından kurulmuş olup, 2007 senesinden itibaren aldığı kararla bayilik sistemiyle şubeler açmaktadır. Hale hazırda 30 şubesi olan markanın, 20 şubesi franchising sistemiyle çalışmaktadır. 2013 senesinde 30 tane daha yeni şubeyi franchise sistemiyle açmayı planlayan Hacı Hasan Oğulları yönetimi, şube için ağırlıklı olarak İstanbul bölgesine yer vermeyi planlıyor. Ancak Hacı Hasan Oğulları baklava ve tatlıları İstanbul dışında, Ege ve İç Anadolu Bölgesinin bazı büyük şehirlerde de müşterilerinin beğenisine sunulacak.
Yeni açılacak mağazalar için öngörülen yerleşim yerleri daha çok büyük alışveriş merkezleri, işlek caddeler, şehir merkezleri ve lüks semtler olarak belirlenmiştir.

Hacı Hasan Oğulları çizmiş olduğu girişimci profilinde önemle üzerinde durduğu girişimci özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkün; müşteri ilişkilerine önem veren, asıl iş sahasını marka üzerine kurmuş ve işletmeyle bizzat ilgilenen ve yönetiminde yer alan, daha önce gıda parekendeciliği mesleğiyle ilgilenmiş ve yeterli seviyede işletme sermayesine sahip olan girişimci adayların bayilik talepleri firma bünyesinde değerlendirilmektedir. Yatırım için detaylı şartlar ve bilgiler, franchise adayına firma ile yapacağı görüşmelerde belirtilmektedir. Hacı Hasan Oğulları markası altında yer alarak tatlı sektöründe faaliyet göstermek isteyen franchise adayları aşağıdaki iletişim bilgilerinden firma ile irtibata geçebilirler.

E-posta: info@hacihasanogullari.com.tr
Telefon: (0224) 362 62 34

FARUK GÜLLÜOĞLU FAALİYET HAYATINDA İLK KEZ FRANCHISE VERME KARARI ALDI

“ Faruk Güllüoğlu Geleneksel “ ve “ Faruk Güllüoğlu İstanbul “ olmak üzere 2 farklı marka altında kendi açtığı mağazalarında faaliyet gösteren Faruk Güllüoğlu, kısa bir süre önce franchise anlaşmalarıyla franchise zinciri altında yeni mağazalar açma ve büyüme kararı aldı. Bu karara bağlı olarak en son faaliyete geçen franchise şubesi İstanbul’ da Beşiktaş Semtinde açıldı. Firmanın hedefi şu anda 29 olan şube sayısını 2015 yılı sonuna kadar 200 şube sayısına çıkartmak.
Faruk Güllüoğlu Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllüoğlu, franchise zinciri kurma kararı aldıktan sonra sistemin kurulma aşamasında altyapı çalışmalarını profesyonel ve konusunda yetkin bir ekiple bir yıllık süre içerisinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Bayilerin gereksinim duyacakları her türlü danışmanlık, gelişim ve eğitimi alabilmeleri için gerekli çalışmaların tamamlandığını da ilave eden Güllüoğlu bu çalışmaların yanısıra, merkez bünyelerinde de üretim tesislerini gözden geçirerek geliştirdiklerini ve üretim kapasitelerini arttırdıklarını da sözlerine ekledi. Lojistik konusunda ise Güllüoğlu yeni sevkiyat programları geliştirerek, bayi zincirinin genişlemesine yönelik hazırlıkların tamamlandığının açıklayarak, yıllık 1000 ton üretim kapasitesine sahip olan Güllüoğlu markası’ nın franchise zincirinde yer almak isteyen girişimcilere kazançlı ve karlı bir yatırım sunduklarının da altını çizdi. Konuyla ilgilenen yatırımcılar daha detaylı bilgi veya randevu almak için aşağıdaki iletişim bilgilerinden yararlanabilirler.
Telefon: (0212) 451 06 20
E-mail Adresi: franchising@gulluoglu.com.tr


HACI BOZAN OĞULLARI

Baklava üretimi yapan ve aynı zamanda lahmacun restoranları da açan Hacı Bozan Oğulları, ilk lkez 1948 yılında Şanlıurfa şehrinde M. Emin Bozanoğlu tarafından faaliyete geçti. Daha sonra Emin Bozanoğlu’ ndan yönetimi 2. kuşak olan Ali ve Murad Fehmi Bozanoğlu isimli oğulları devraldı. İstanbul Bahçelievler ve Merter semtlerinde olmak üzere 2 tane üretim tesisi bulunan Hacı Bozan Oğulları’ nda günümüzde 250 baklava ustası çalışmaktadır. Hijyen ve temizliği prensip edinmiş bir marka olan Hacı Bozan Oğulları yönetimi, üretim tesisilerini günde 2 kere sterilize ettirerek bu konuya verdikleri önceliği göstermektedir. Firma yurtiçi satışlarının yanısıra yurtdışına, özellikle A.B.D, Yunanistan ve ispanya’ ya baklava ihracatı yapmaktadır. Hacı Bozan Oğulları satış zincirinde yer almak isteyen girişimciler konu hakkında daha fazla bilgi almak için firma yönetimine (0212) 573 28 72 nolu telefondan ulaşabilirler.
GAZİANTEP’ Lİ BAKLAVACI “ HACIBEY TATLICILIK “
Hacı Bey Tatlıcılık 1975 yılında kurucusu Ali Buzul tarafından Gaziantep’ te faaliyete geçti. 1980 yılında İstanbul Erenköy’ de ilk şubesini açan Hacıbey Tatlıcılık, bugün Ümraniye’ de 2000 m2’ lik bir üretim tesisine sahiptir. Baklavaların özellikle Gaziantep’ li ustalar tarafından hazırlandığı tesiste, tüm ürünler için depolama yapılabilmektedir. Baklava çeşitlerinin yanı sıra, sütlü tatlılar, dondurma, pasta ve poğaça gibi 30 farklı türde ürün aynı tesislerde imal edilmektedir.
Firma önümüzdeki dönemde franchise sistemiyle şubeleşerek, pazarda daha yaygın bir satış potensiyeline ulaşmayı hedefleyerek, yeni şubeler için potansiyel girişimcilerle görüşmektedir. Şube açılışında önceliği İstanbul’ a ve onu takiben Anadolu’ daki büyük şehirlere veren Hacıbey Tatlıcılık, şube açılımlarında anahtar teslimi projeciliği benimsemiştir. Fransa, Almanya ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerine ihracat yapan Hacıbey Tatlıcılık en çok baklava çeşitleri ve güllü lokum tatlıları için talep almaktadır.
Hacıbey Tatlıcılık Firması’ nın önümüzdeki dönemde yapmak istediği franchise anlaşmalarından faydalanmak isteyen girişimciler için aşağıdaki iletişim bilgilerinin gerekli olacağını düşünüyoruz.
Telefon:(0216)313 99 73
E-posta adresi: info@hacibeytatlicilik.com.tr
OSMANLI TULUMBACISI
Son günlerde tüm ülke genelinde hızlı ve rekabetçi bir büyüme gösteren Osmanlı Tulumbacısı, İzmit’ te Özcan ve Orhan Durmaz kardeşler tarafından faaliyete geçirildi. Kısa bir sürede şube sayısını 40’ a çıkartan Osmanlı Tulumbacısı, şubelerini franchise sistemiyle açmaktadır. Tulumba üretimini klasik çizgisinden çıkartarak ballı ve çikolatalı tulumba da imal ettiklerini açıklayan firmanın genel koordinatörlük görevini üstlenmiş olan Özcan Durmaz, Gölcük’ te bulunan imalathanelerinde ortalama günlük 1,5 ton tulumba tatlısı imal edebildileri bilgisini verdi
Osmanlı Tulumbacısı franchise şartlarını aşağıdaki gibi belirlemiştir;
  • Franchise bedeli: Osmanlı Tulumbacısı bayisi olmak için belirlenmiş olan franchise bedeli 25 bin TL’ sıdır.
  • Dükkan büyüklüğü: Osmanlı Tulumbacısı ürünlerinin satışının yapılacağı dükkanların büyüklüğü 16 m2 olarak belirlenmiştir.
  • Dükkan açmak için gerekli olan yatırım miktarı yaklaşık 60 bin TL olarak öngörülmektedir.
Konuyla ilgilenen girişimciler için Osmanlı Tulumbacısı’ nın merkez yönetim iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir.
Telefon: (0262) 311 22 99
E-posta adresi: info@osmanlitulumbacisi.com
TATLICI TOMBAK
Tatlıcı Tombak markası da kısa sürede hızla gelişmiş ve franchise ağını kurarak sektörde yaygın ve tanınan bir marka olmayı başarmıştır. Firma bugüne kadar daha çok Marmara Bölgesi’ ni ve özellikle İstanbul’ u hedef bölge olarak seçmiş olup, 2014 senesi sonuna kadar 100 tane şube sayısına ulaşmayı planlamıştır. Yurtdışından gelen talepler doğrultusunda, Türkiye dışından da girişimcilerle görüşmeler yapmakta olan Tatlıcı Tombak, yurtdışına franchise sistemiyle şube açma planları kapsamında bünyesinde oluşturacağı yurtdışı franchise modelini tasarlamaktadır. Firma 2014 senesinde altyapı ve lojistik çalışmalarını bitirip, ihracata başlamayı hedeflemektedir. Bir girişimcinin ufak bir Tatlıcı Tombak dükkanı açmak için gereksinim duyacağı yaklaşık yatırım finansmanı 60 bin TL olup, bu rakam aynı zamanda franchise bedelini de içine almaktadır. Tatlıcı Tombak şubesi olmak ve daha detaylı bilgi almak için firmanın iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir;
E-posta adresi: info@tombakgida.com.tr
Web adresi: tombakgida.com.tr
MEŞHUR SAFRANBOLU LOKUMCUSU
Bayi ağını franchise sistemiyle genişleterek büyüme projesini eyleme geçiren lokum üretiminde sektörün önde gelen markası “ Meşhur Safranbolu Lokumcusu “ güncel olarak 5 şubeye sahip. Bu şubelerden 1 tanesi franchise olup, diğer 4 şube firmanın kendisine ait. Markanın bağlı olduğu şirket Eren Gıda Maddeleri Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’ nin Satış ve İş Geliştirme Müdürü Harun Baybaş, önümüzdeki dönemde franchise zincirini genişleterek pek çok bayilikler vereceklerini açıkladı. Yeni açılacak mağazalar için öncelik verilmesi planlanan şehirler; İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa olarak planlandığının da bilgisini veren Baybaş, fakat Eren Gıda olarak sadece bu illerle sınırlı kalmayacaklarını ve talebin yüksek olarak belirlendiği illerde de mağaza açabileceklerinin altını çizdi. Bu doğrultuda Eren Gıda bayilik için gelecek tüm uygun teklifleri değerlendirmek için hazır. Ayrıca firma marka için girişimciden franchise bedeli de talep etmemektedir. Meşhur Safranbolu Lokumcusu mağazası açarak aileye katılmak isteyen girişimciler için irtibat detayları aşağıdaki gibidir.
Telefon: (0216) 441 10 82
E-posta adresi: harun@safranlokum.com.tr

Blog Arşivi